Σιάτσου (Shiatsu)

Σιάτσου

Το shiatsu είναι μια ιαπωνική θεραπεία που βασίζεται στις αρχές του Κινέζικου βελονισμού. Πρόκειται για μια θεραπευτική τεχνική με εξαιρετικά οφέλη για την υγεία του ανθρώπινου σώματος. Περιλαμβάνει μια σειρά από πιέσεις που εφαρμόζονται με τις παλάμες, τους αντίχειρες, τους αγκώνες, τα γόνατα και/ή τα πέλματα σε διάφορα βελονιστικά σημεία, σε συνδυασμό με κινήσεις διαφόρων αρθρώσεων, καθώς και διατάσεις. Μέσα από αυτές τις τεχνικές ρυθμίζεται η ροή της ενέργειας σε ολόκληρο το σώμα και αποκαθίσταται η ισορροπία με την αύξηση των επιπέδων ενέργειας.

Το shiatsu αποτελεί μια ιδιαίτερα χαλαρωτική θεραπεία, διάρκειας περίπου 1 ώρας και ο ασθενής, από την πρώτη κιόλας συνεδρία, νιώθει ιδιαίτερα ήρεμος, αναζωογονημένος και με λιγότερο πόνο. Συνήθως εφαρμόζεται σε στρώμα με τον ασθενή να φορά άνετα ρούχα (βαμβακερό μπλουζάκι και φόρμα). 

 

Πού χρησιμοποιείται

Η τεχνική σιάτσου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για την ανακούφιση των παρακάτω:

1.   Αρθρικοί και μυϊκοί πόνοι. Μπορεί να μειωθούν εξαίτίας της βελτίωσης της κυκλοφορίας που λαμβάνει χώρα στην περιοχή.

2. Πονοκέφαλοι ημικρανίας. Προβλήματα όρασης, αδυναμία, ναυτία, εμετός, ευαισθησία στο φως και τον ήχο είναι μερικά από τα κοινά συμπτώματα των πονοκεφάλων της ημικρανίας. Τα αίτια δεν είναι γνωστά αλλά συνήθεις ύποπτοι θεωρούνται το άγχος, οι καιρικές συνθήκες και οι διατροφικές συνήθειες. Το Σιάτσου μπορεί να βοηθήσει χαλαρώνοντας το σώμα και αυξάνοντας τη ροή του αίματος, προάγοντας την κυκλοφορία σε όλο το σώμα.

3.   Προβλήματα εντέρου. Υπάρχουν τεχνικές Σιάτσου, οι οποίες εφαρμόζονται στην περιοχή της κοιλιάς και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας.

4.   Εγκυμοσύνη. Η συγκεκριμένη τεχνική βοηθά τόσο τις εγκυμονούσες όσο και το έμβρυο να χαλαρώνουν, ενώ επίσης μειώνει τις κράμπες και τους μυϊκούς πόνους στη μέση και την πλάτη της εγκύου.

5.   Έμμηνος ρήση. Μειώνει τους πόνους της έμμηνου ρήσης και ομαλοποιεί τη ροή.

6.   Δέρμα. Η μικροκυκλοφορία των τριχοειδών αγγείων αυξάνεται, με αποτέλεσμα το δέρμα να διατηρείται λείο και υγρό, με μια αίσθηση λάμψης, λόγω της διέγερσης των σμηγματογόνων αδένων που διεγείρονται.

Ρωτήστε μας σήμερα για τα ευεργετικά οφέλη του Σιάτσου!